شفا مگ

رفع سریع سیاهی زانو و آرنج

تیرگی و سیاهی زانو و آرنج دلایل زیادی دارد.در این قسمت های بدن لایه های مرده پوست روی هم انباشته شده و باعث می شود رنگ این قسمت ضخیم مایل به قهوه ای می شود.تیرگی زانو و آرنج باعث ناراحتی افرادی که به زیبایی خود اهمیت می دهند می شود.در این مقاله علت

رفع سریع سیاهی زانو و آرنج

 

  1. پیشگیری از سیاهی زانو و آرنج
  2. علت سیاهی آرنج و زانو
  3. روش های رفع سیاهی آرنج و زانو
  4. لایه برداری با لیف و کیسه

پیشگیری از سیاهی زانو و آرنج

سیاهی آرنج و زانو به رنگ پوست شخص بستگی دارد و این عارضه در تیره پوست ها بیشتر دیده می شود. سیاهی سر زانو رو آرنج بیماری شایع بین مردان و زنان است که زیاد خطرناک هم نیست.

سعی کنید این قسمتها را روی زمین نکشید چون اصطکاک باعث ضخیم تر شدن پوست می شود.

یکی از مهمترین دلایلی که باعث سیاهی آرنج و زانو می شود نور خورشید است اگر این قسمتها بیشتر در معرض آفتاب قرار بگیرند لایه ها تیره تر و ضخیم تر می شود.

برای کم کردن لایه های تیره بهتر این است که حتما آن ها را نرم و مرطوب نگه داریم برای اینکار می توان از نرم کنننده ها استفاده کرد.

رعایت نکردن بهداشت، اصطکاک مداوم، سر زانو نشستن و لم داد ن روی آرنج، تماس زیاد با نور آفتاب، خشکی پوست و بعضی بیماری ها از عوامل بروز سیاهی آرنج و زانو است.

یکی از دلایل این تیرگی های زانو و آرنج سایش آنها به زمین یا میز یا… است که درنتیجه تجمع سلول های مرده پوست ایجاد می شود، بنابراین یکی از بهترین کارها، پیشگیری از سایش است. مثلا کسانی که در برخاستن مشکل دارند باید هنگام برخاستن بالشتکی نرم زیر دست خود بگذارند یا اگر چهار زانو می نشینند، بالشتکی نرم زیرشان بگذارند تا میزان سایش به حداقل برسد.

علت سیاهی آرنج و زانو

رعایت نکردن بهداشت: عدم رعایت بهداشت و تجمع سلول های مرده در نواحی آرنج و زانو می تواند یکی از علل تیرگی پوست این ناحیه مخصوصا در کودکان باشد.

اصطکاک مداوم: آرنج و زانو نواحی اي هستند که بیشتر درمعرض تماس با محیط و اصطکاک با البسه، مبل، فرش، میز و… قرار می گیرند و این آسیب های مکرر ومداوم سبب افزایش ضخامت پوست در این نواحی و تیره شدن آنها می شود.

سر زانو نشستن و لم دادن روی آرنج: فشار و اصطکاک ناشی از این حرکات باعث افزایش ضخامت و تیرگی زانو و آرنج می شود.

تماس زیاد با نور آفتاب: کسانی که تماس زیادی با نور آفتاب دارند و این نواحی در معرض آفتاب قرار گیرد به دلیل تولید ملانین بیشتر پوست ظاهری تیره به خود می گیرد.

خشکی پوست: خشکی باعث می شود که پوست استعداد بیشتری برای تیره شدن داشته باشد. پوست زانو و آرنج غدد سباسه (چربی) کمتری نسبت به سایر قسمت های بدن دارد بنابراین بیشتر احتمال خشک شدن دارد.

بعضی بیماری ها: از جمله سندرم آدیسون، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) و تغییرات هورمونی که در حاملگی رخ می دهد دیگر علل تیرگی پوست این نواحی است.

روش های رفع سیاهی آرنج و زانو

آب لیمو: آب لیمو کمک زیادی در این مورد می کند و تیرگی های روی زانو و آرنج را روشن می کند کافیست چند قطره آب لیمو را روی قسمت های تیره بریزید و ماساژ دهید.

عسل و آلوئه ورا: درمان خانگی سیاهی آرنج و زانو شامل آب لیمو ترش و عسل و آلوئه ورا می توانند تا حدودی کمک کننده باشد.

روغن زیتون: استفاده از روغن زیتون نیز بسیار مفید است. آرنج و زانو خود را با روغن زیتون حسابی چرب کنید و سپس با آب گرم و سنگ پا  بشویید توجه داشته باشید که سنگ پا را را محکم نکشید چون این قسمت ها شکننده هستند و باعث ایجاد خراش و زخم می شود.شب ها قبل از خواب چند قطره روغن زیتون روی ناحیه تیره بمالید و صبح شست وشو دهید.

شیر و بادام: چند عدد بادام را با مقداری شیر یا عسل بکوبید تا خمیری نرم به دست آید. این خمیر را برای 30 دقیقه روی نواحی تیره قرار دهید و بعد با آب بشویید.

لیمو ترش: لیموترش را ورقه ورقه کرده و آن را برای 5 تا 10 دقیقه روی ناحیه تیره بمالید، سپس پوست را شست وشو دهید و در صورت لزوم از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. با این کار سلول های مرده از روی پوست کنده می شوند.

ماست و زردچوبه : میزان لازم زردچوبه را با مقداری ماست، عسل و آبلیمو مخلوط کنید تا خمیر به دست آید، سپس آن را برای 10 دقیقه روی ناحیه مورد نظر قرار دهید و بعد بشویید.

شکر قهوه ای و روغن زیتون: یک پیمانه شکر قهوه ای را با سه قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر مخلوط کنید. این ترکیب را دو بار در هفته طی حمام برای یک تا دو دقیقه روی پوست تیره مالش دهید و بعد آبکشی کنید.

جوش شیرین : مقداری جوش شیرین را با آب مخلوط کنید تا خمیری غلیظ به دست آید، سپس پوست را با آن مالش دهید و بعد بشویید. بعد از خشک شدن پوست هم می توانید روی آن کمی بیکینگ پودر بپاشید تا روشن تر شود، همچنین می توانید دو تا سه قاشق غذاخوری جوش شیرین را به نصف سطل آب گرم اضافه کنید و پا را برای 15 تا 20 دقیقه در آن فرو ببرید، سپس پا را آبکشی کرده و خشک کنید.

جوش شیرین و گلاب: جوش شیرین و گلاب را با هم مخلوط کنید تا خمیری غلیظ به دست آید، سپس آن را به پوست بمالید و بعد از چند دقیقه با آب گرم شست وشو دهید.

پوست پرتقال: پوست پرتقال را در آفتاب قرار دهید تا خشک شود، سپس آن را پودر کرده و با گلاب و شیر مخلوط کنید تا خمیر به دست آید. این مخلوط را برای 10 تا 15 دقیقه روی پوست ماساژ دهید تا سلول های مرده، کنده شوند سپس ناحیه را با آب سرد شست وشو دهید. برای تاثیرگذاری بیشتر می توانید به این مخلوط مقداری زردچوبه و چند قطره آبلیمو اضافه کنید.

کشک و آرد: دو قاشق غذاخوری شیر، یک قاشق چای خوری کشک و یک قاشق غذاخوری آرد را با هم مخلوط کنید تا خمیر به دست آید. آن را برای 15 دقیقه روی پوست قرار دهید و بعد با آب سرد بشویید. به جای شیر می توانید از خامه هم استفاده کنید. ویتامین ها و اسیدهای چرب موجود در شیر و خامه پوست را روشن می کنند.

سرکه و آرد برنج: سرکه را با آرد برنج مخلوط کنید تا خمیر به دست آید. این خمیر را در حمام برای 10 تا 15 دقیقه روی ناحیه بمالید و بعد با آب گرم بشویید. به این ترتیب هم پوست تان روشن تر می شود و هم آلودگی ها و بوی بد زیر بغل از بین می رود.

روغن نارگیل : قبل از حمام روغن نارگیل را برای 10 تا 15 دقیقه روی پوست ماساژ دهید، سپس ناحیه را با صابون ملایم و آب ولرم شست وشو دهید. از این روش هر روز یا یک روز در میان استفاده کنید. این روغن نوعی دئودورانت طبیعی هم محسوب می شود. همچنین می توانید یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با نصف قاشق غذاخوری آبلیمو مخلوط کنید و برای 15 دقیقه روی ناحیه قرار دهید، سپس آن را با آب ولرم و صابون بشویید.

ماست و آرد نخود : آرد نخود را با ماست، آبلیمو و کمی زردچوبه مخلوط کنید تا خمیری غلیط به دست آید، سپس آن را برای 30 دقیقه روی ناحیه مورد نظر قرار دهید و بعد با آب گرم بشویید. برای دو هفته این کار را هر روز انجام دهید. بعد از آن هم سه بار در هفته این عمل را تکرار کنید تا پوست تان کاملا روشن شود.

ژل آلوئه ورا: ژل آلوورا را برای 30 دقیقه روی ناحیه تیره قرار دهید، سپس آن را بشویید. این عمل را دو بار در روز برای دو هفته تکرار کنید.

سیب زمینی :سیب زمینی را ورقه یا رنده کرده و پوست را با آن ماساژ دهید، همچنین می توانید آب آن را گرفته و به پوست بمالید. 10 دقیقه بعد هم ناحیه را بشویید. سیب زمینی خاصیت اسیدی خفیف دارد و باعث روشن شدن پوست می شود.

گلیسیرین و گلاب: میزان مساوی گلیسیرین و گلاب را با مقداری عسل مخلوط کنید و آن را برای 45 دقیقه روی پوست قرار دهید. این کار را 10 روز تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

آب خیار: آب خیار تازه را با یک مقدار زردچوبه و چند قطره لیمو ترش مخلوط کنید و روی ناحیه تیره بمالید. نیم ساعت صبر کرده و بعد آن را آبکشی کنید.

قوزک پا را برای 10 دقیقه با روغن کرچک ماساژ دهید و بعد جوراب بپوشید. صبح نیز آن را شست وشو دهید.

لایه برداری با لیف و کیسه

کیسه و لیف به نوعی لایه بردار فیزیکی هستند که سلول های سطحی و مرده پوست را برمی دارند.در واقع کیسه به نحوی عملی که کرم های کراتولیتیکی انجام می دهد را شبیه سازی می کند، یعنی با حذف پوسته ها و نازک کردن لایه شاخی به بهبود وضعیت موجود کمک می کند.

البته باید این موضوع را درنظر گرفت که کیسه در عین از بین بردن پوسته ها، باعث خشکی پوست هم می شود و آن را به افرادی که اگزما دارند، توصیه نمی کنیم.البته یادتان باشد که در صورت استفاده از کیسه بعد از حمام حتما نواحی لایه برداری شده را با کرم مرطوب کننده چرب کنید.

مرحله اول:یه ماسک ساده روشن کننده مثل ترکیب نمک دریا و آبلیمو یا اسکرابی ضعیف تر مثل ترکیب آبلیمو با شیر یا شیر خشک درست کنید.

مرحله دوم:هر بار که حمام میرید زیر دوش گرم پوست آرنج و زانو ها رو با کیسه لایه برداری کنید.

مرحله سوم:آرنج و زانوها رو با حوله کاملا خشک کنید و لایه ضخیمی از کرم مرطوب کننده رو روی پوست آرنج و زانو قرار بدین.

مرحله چهارم: هر شب قبل از خواب یه لایه ضخیم از مرطوب کننده یا ژل پترولیوم روی پوست ناحیه بزنید و بپوشونید و بذارین تا صبح بمونه.

مرحله پنجم:هر گاه که احساس کردین پوست آرنج یا زانو خشک شده با روغن زیتون گرم ماساژ بدین اون قسمتارو.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.