شفا مگ

مشکلات ادراری در زنان و مردان

مشکلات ادراری در زنان و مردان هر دو وجود دارد. مشکل ادراری علت‌های متنوعی دارد که به بررسی آنها می‌پردازیم. بی اختیاری ادرار یکی از مشکلات ادراری است که زنان و مردان زیادی درگیر آن هستند.بزرگترین علت بی اختیاری ادرار در مردان به دلیل مشکلات بزرگ بودن پروستات می‌باشد، وضعیتی که بعنوان پرسلولی پروستات خوش خیم شناخته شده است

درمان باکتری در معده

مشکلات ادراری در زنان و مردان

مشکلات ادراری در زنان و مردان هر دو وجود دارد. مشکل ادراری علت های متنوعی دارد که به بررسی آنها می پردازیم. بی اختیاری ادرار یکی از مشکلات ادراری است که زنان و مردان زیادی درگیر آن هستند.

بزرگترین علت بی اختیاری ادرار در مردان به دلیل مشکلات بزرگ بودن پروستات می باشد، وضعیتی که بعنوان پرسلولی پروستات خوش خیم شناخته شده است. همچنین می توان گفت: در مردان، بی اختیاری استرسی یا بی اختیاری فوری می تواند مربوط به سرطان پروستات درمان نشده باشد. ولی اغلب اوقات، بی اختیاری ادراری یک عارضه جانبی درمان سرطان پروستات است.

افرادی که در دوران نوجوانی مدت زیادی دوچرخه سواری و سوارکاری انجام داده اند همچنین کسانی که دچار تروما و تصادفات به شکل شکستنی لگن داشته اند اگر دفع ادرارشان سخت باشد احتمال تنگی مجرا برایشان وجود دارد که حتما باید آن را درمان کنند.
در زنان نیز مشکلات ادراری می تواند ناشی از حاملگی، زایمان و یائسگی باشد و به دلیل مجاورت مثانه با رحم و آناتومی کف لگن زنان مشکلات مثانه با مشکلات زنانه در ارتباط است.
 تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی در این زمینه می تواند به زنان کمک کند. همچنین تغییرات ادراری سن میانسالی باید در زنان جدی گرفته شود تا اقدامات مناسب برای آنها صورت گیرد.

علل بی اختیاری ادرار موقتی

برخی غذاها، نوشیدنی ها و داروها می تواند منجر به بی اختیاری ادرار موقتی شود. یک تغییر ساده در عادات غذایی می تواند به حل این مشکل کمک کند.

علل بی اختیاری ادرار موقتی عبارتند از:

الکل

الکل ادرارآور است و باعث تحریک مثانه و احساس نیاز فوری به دفع ادرار می شود.

نوشیدن زیاد مایعات:نوشیدن مقدار زیادی مایعات به ویژه در یک مدت زمان کوتاه، میزان ادرار مثانه را افزایش می دهد.

کافئین

کافئین (مثل چای و قهوه) یک ماده ادرارآور و محرک مثانه است که می تواند نیاز ناگهانی به ادرار کردن را ایجاد کند .

تحریک مثانه

نوشیدنی های گازدار، شیرین کننده های مصنوعی و غذاها و نوشیدنی های که حاوی مقادیر بالای ادویه و شکر و اسید هستند، می توانند مثانه ی شما را تحریک کنند.

داروها

داروهای قلب، داروهای فشار خون، آرام بخش ها، شل کننده های عضلانی و داروهای دیگر ممکن است مشکلاتی برای کنترل مثانه ایجاد کنند.

عفونت دستگاه ادراری

عفونت ها می توانند مثانه را تحریک کنند و سبب شوند تا فرد نیاز فوری به دفع ادرار داشته باشد. ممکن است فرد متوجه عفونت دستگاه ادراری خود نشود و تنها علامت بی اختیاری ادراری را مشاهده کند که با مراجعه به پزشک متخصص، متوجه مشکل اصلی شده و با درمان عفونت دستگاه ادراری خود، بی اختیار ادراری را درمان کند.
سایر علائم و نشانه های عفونت دستگاه ادراری ممکن است شامل احساس سوزش در هنگام دفع ادرار و بوی بد ادرار باشد.

 یبوست

روده در نزدیکی مثانه واقع شده است. بنابراین به محض این که مدفوع فردی سفت شود و در اصطلاح به یبوست مبتلا شود، برای دفع آن نیاز به فشار بیشتری حس می کند که در نهایت به مثانه هم فشار می آید و منجر به تکرر ادرار در فرد می شود.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.