سن آموزش های مهارتی در کودکان
همیشه بیشتر والدین دوست دارند تا فرزندشان در کنار آموزش رسمی، یکسری مهارت ها و آموزش های دیگری را هم فرا گیرد. اما اینکه چه آموزشی برای آنها در اولویت است و چگونه و بر چه اساسی این آموزش ها برای بچه ها در نظر گرفته می شود نکته مهمی است که باید به آن توجه شود.
- سن آموزش هنر به کودکان
- سن آموزش زبان دوم در کودکان
- سن آموزش آموزش مهارت های زندگی
- آموزش نقاشی با هدف ایجاد خلاقیت
- تشخیص الفبا گامی مهم در آموزش موسیقی
- هماهنگی های حرکتی لازمه آموزش های ورزشی
سن آموزش هنر به کودکان
با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته بیشتر این آموزش ها، اغلب مهارت ها و چیزهایی است که خود والدین راغب هستند و دوست دارند تا فرزندشان یاد گیرد اما اغلب دیده شده که در بیشتر مواقع بدون در نظر گرفتن علاقه، هوش و استعداد کودک شان آن را وادار به یادگیری می کنند.
از دو سالگی می توان آموزش رنگ ها را به کودکان آغاز کرد، زیرا کودک از لحاظ روانی و جسمی رشد می کند، ماهیچه هایش قوی می شود و از نظر بینایی چشمش توانایی دنبال کردن و هدایت دست به هر سمتی را دارد.
نظیر کلاس هایی مثل زبان، نقاشی، موسیقی و یا کلاس های ورزشی مثل ژیمناستیک و شنا، که به طور صد در صد لازم است تا سن و توانایی کودکان حتما در نظر گرفته شود.چرا که در غیر این صورت همه وقت و زمانی که می تواند در جهت درست صرف شود، بیهوده به هدر خواهد رفت.
سن آموزش زبان دوم در کودکان
کودکان از بدو تولد حس شنوایی فوق العاده ای دارند که باعث می شود آنها صداهای مختلف را از هم تشخیص دهند.اگر از همان بدو تولد با کودک به دو زبان صحبت کنیم او توانایی درک هر دو زبان را پیدا می کند، اما با این تفاوت که نسبت به کودکان دیگر دیرتر زبان باز خواهد کرد، زیرا با دایره وسیعی از لغات مواجه می شود که باید آنها را پردازش کند و گاهی لغات دو زبان را با هم مخلوط می کند اما بعد از مدتی و در صورت مداومت این کار برایش عادی می شود که این حالت کاملا طبیعی است و در 3 الی 4 سالگی از بین می رود، اما این نکته را حتما به یاد داشته باشید که هرگز برای حرف زدن و یادگیری یک زبان به کودک فشار نیاورید.
همیشه با کوچک ترین پیشرفتی او را تشویق کنید و در صورت ناکامی اش، از سرزنش بپرهیزید و نگرانی خود را به او نشان ندهید، زیرا ممکن است در حرف زدنش دچار مشکل شود.اما با این وجود بهتر است آموزش زبان دوم را پس از تکمیل زبان اول و کامل شدن دایره لغات کودک، آغاز نمود، زیرا کودکان معمولا از 3 سالگی به این مهارت دست می یابند.
پس اگر شما والدین عزیز دوست دارید فرزندتان زبان دوم را یاد گیرد می توانید هم زمان با شروع مهد کودک آموزش زبان دوم را که معمولا زبان انگلیسی است، به طور غیر مستقیم آغاز نمایید و آموزش مستقیم را که از طریق کلاس ها و موسسات زبان صورت می گیرد با شروع مدرسه ادامه دهید.
آموزش مهارت های زندگی
با تولد کودکان نخستین آموزش ها در محیط امن خانواده شکل می گیرد. مانند آموزش خوب زندگی کردن، خوب حرف زدن، و چگونه بودن، که باید از همان دوران کودکی به بچه ها آموزش داد تا در وجودشان نهادینه شود و با رشدشان به تکامل برسد.
اما یکسری از آموزش ها باید به مرور و به صورت غیر مستقیم و در خلال بازی صورت گیرد که همین امر باعث انگیزه و علاقه در کودکان می شود.سپس با بزرگ تر شدن شان می توان با توجه به علاقه و استعداد آنها و زیر نظر مربیان کار آزموده به یاد گیری بیشتر آنها کمک نمود.
آموزش نقاشی با هدف ایجاد خلاقیت
از دو سالگی می توان آموزش رنگ ها را به کودکان آغاز کرد، زیرا کودک از لحاظ روانی و جسمی رشد می کند، ماهیچه هایش قوی می شود و از نظر بینایی چشمش توانایی دنبال کردن و هدایت دست به هر سمتی را دارد.
کودکان معمولا سعی می کنند خطوطی را از چپ به راست رسم کنند. از انجا که نقاشی آغازی برای نوشتن است، لازم است کودک را به کشیدن نقاشی تشویق کرد.بنابراین بهترین سن برای آموزش نقاشی با هدف ایجاد خلاقیت درکودک در پایان 4 سالگی است که حتی والدین خود می توانند عهده دار این امر باشند.
البته تا قبل از 4 سالگی هم، کودکان برای نقاشی کردن تا حدی علاقه مندی خود را نشان می دهند که بهتر است از گواش، آبرنگ و مداد شمعی استفاده کنند ولی از 4 سالگی به بعد مداد رنگی هم می تواند یکی دیگر از لوازم نقاشی آنان باشد.
اما یک نکته مهم؛ از آنجا که کودکان به محض برداشتن مداد فورا به سمت دیوار می روند، شما والدین عزیز می توانید پایین دیوار اتاق فرزندتان را سر تا سر مقوا بچسبانید و او را توجیه کنید که فقط بر روی آنها مجاز است نقاشی کند.
تشخیص الفبا گامی مهم در آموزش موسیقی
بر اساس پژوهش های بسیار، درک موسیقی از دوران جنینی آغاز می شود، اما دریافت علایم صوتی و واکنش های ناشی از آن زمانی است که کودک قادر به تحلیل و تفکیک صداها و آواها است.بدین معنی که بهترین سن برای آموزش موسیقی زمانی است که کودک قادر به تشخیص الفبا باشد و سال اول ابتدایی را گذرانده باشد.
در این صورت قادر به تشخیص و تطبیق نت ها و علایم موسیقی نیز خواهد بود، بنابراین در حالت معمولی سن بالای شش سال مناسب خواهد بود.البته ناگفته نماند که در حال حاضر متداول ترین روش آموزش، روش «ارف» است که کلاس های آن به کلاس ارف معروف می باشد و آموزشگاه هایی که مطابق این روش کار می کنند، بچه ها را از حدود 3 تا 4 سالگی برای آموزش می پذیرند.
هماهنگی های حرکتی لازمه آموزش های ورزشی
یکی از رشته های ورزشی مناسب برای سنین زیر پیش دبستان ژیمناستیک است تا مهارت ها و هماهنگی های حرکتی کودک تقویت شود.در بسیاری از مهد ها و باشگاه ها این کلاس ها دایر است و والدین می توانند از 4 سالگی فرزندشان را در این کلاس ها ثبت نام کنند.
حال اگر کودک شما قادر است یک هماهنگی حرکتی مناسب داشته باشد و همزمان دست و پا بزند و از نظر هیجانی آمادگی کافی داشته و از همه مهم تر از آب نمی ترسد و از بازی در وان آب لذت می برد تقریبا همه نشانه های آمادگی یادگیری شنا را دارد که نقطه شروع آن می تواند در کودکان شش ماه تا دو سال باشد.
اما مشروط بر آنکه والدین به دنبال کلاس هایی باشند که مادر و یا پدر کودک در آن شرکت کنند و توسط مربی متخصص اداره شود، البته حضور شما صد در صد بهتراست که کودک خود را در کنار مربی تحت نظر داشته باشید.
به هر حال همان طور که پایان شش سالگی بچه ها زمان ورود آنها به مدرسه است، برای شروع و یادگیری هر نوع آموزش دیگر هم باید سن واقعی بچه ها را در نظر داشت.چرا که در غیر این صورت از آنچه که قرار است یاد گیرند، درک درستی نخواهد داشت. اگر قرار است بچه ها چیزی را یاد گیرند اجازه دهید بر اساس علاقه و استعدادشان باشد نه اجبار و زور. فقط شما روش ترغیب و تشویق را بکار برید تا شاهد بهترین نتایج باشید