شفا مگ

خواص شیر برای پوست

استفاده کردن شیر روی پوست فواید زیادی دارد.شیر دارای یک آنزیم می باشد که می تواند چربی های ناخالص پوست را جذب کند و از بین ببرد.شیر دارای خواص مرطوب کنندگی پوست را دارد و همچنین می تواند پوست پای ترک خورده را درمان کند. شیر یا محصولات آن مثل آب دوغ و ماست خواصی تقریبا مشابه دارند. برای پوست چرب، آب دوغ و ماست بهترند حال آنکه برای پوست خشک انواع پرچرب و کامل آنها مناسب ترند.البته شیر دارای خواص بسیار زیادی برای پوست است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.

خواص شیر برای پوست
  1. شستن صورت
  2. مرطوب کردن پوست خشک
  3. سفید کردن پوست
  4. ترمیم پوست پیر
  5. محافظت از پوست حساس
  6. درمان ترک پا
  7. خواص شیر برای مو
  8. عوارض مصرف شیر

شستن صورت با شیر

آیا چیزی در مورد شستشوی پوست با شیر می دانید؟ آنزیم لیپاز داخل شیر توانایی منحصر به فردی در جذب چربی های ناخالص پوست دارد. همچنین آنزیم پروتئاز شیر می تواند ناخالصی های پروتئینی پوست را از بین ببرد و اسید لاکتیک آن هم از بین برندهٔ سلول های مرده پوست است. شما می توانید پوست صورت خود را با شیر ماساژ داده و سپس با پنبهٔ مرطوب آن را کامل خشک کنید. همچنین اگر پوست خشکی دارید می توانید یک مخلوط شیر و جوی دسری تهیه کرده و برای ماساژ پوست خود استفاده کنید.

مرطوب کردن پوست خشک با شیر

شیر یک محلول مرطوب کننده سالم با آب، چربی و پروتئین های است که می توانند به شکل طبیعی عوامل رطوبت زای پوست های خشک را تجدید کنند. چگونه می توان شیر را به عنوان محلول مرطوب کننده استفاده کرد؟ یکی از محصولات جانبی شیر، مثلا کرهٔ آب شده را به صورت و بدن بمالید. معروف است که روغن حیوانی که از شیر گاو و گوسفند تهیه می شود، درمان عالی لب های خشک و ترک خورده است.

سفید کردن پوست با شیر

شیر باعث تسکین سلول های پوست می شود و شما می توانید برای جلوگیری از تیرگی و لکه های پوستی، شیر را به عنوان ماسک استفاده کنید.

ترمیم پوست پیر با شیر

شیر واقعاً دارای خواص معجزه آسایی است. تمام آنزیم ها، پروتئین ها و مواد معدنی در بدن برای جلوگیری از چروکیدگی پوست از شیر کمک می گیرند، پس استفاده منظم از این جوان کننده پوست می تواند در جلوگیری از علائم پیری کمک کند. استفاده از کرم های ترمیمی که پایهٔ آنها شیر است، برای خواباندن پف صورت خوب است و آنتی اکسیدان های موجود در آن در مقابل نور آفتاب از پوست محافظت می کند.

محافظت از پوست حساس با شیر

افرادی با پوست های حساس اغلب به دنبال تمیزکننده هایی هستند که پوست های تحریک شده، قرمز و ملتهب را آرام کنند. حدس بزنید چه؟ بله شیر بهترین و سالمترین محلول تمیزکننده برای شما ست. از مصرف کردن محصولات شیمیایی محافظ پوست خودداری کنید و فقط با روزی ۲ بار ماساژ پوست با شیر و پاک کردن آن با پنبهٔ مرطوب به پوست خود لطف کنید.

تسکین آفتاب سوختگی با شیر

هنگامی که شما در معرض آفتاب قرار می گیرید هیچ چیزی بهتر از شیر نیست. با یک پارچهٔ نرم و یک کاسه شیر سرد مرتباً محل آسیب دیده را مرطوب کنید. شیر به خاطر خواص ضدالتهابی، مرطوب کنندگی، و ترمیمی اش زودتر محل آسیب را بهبود می دهد. نکته مهم این است که از شیر نیم چرب یا پر چرب استفاده نکنید، زیرا چربی آن ممکن است مانع از کاهش دمای پوست شود و بهبود را به تاخیر بیندازد. 

درمان ترک پا با شیر

شیر با کشتن پوست های مرده به درمان ترک های پا کمک می کند و خشکی پوست در این ناحیه را برطرف می کند. با درست کردن محلولی با نصف فنجان شیر، ۵ قاشق غذاخوری جوی دوسر، و ۵ قاشق غذاخوری نارگیل را در یک تشت آب گرم ریخته و پاهای خود را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. در پایانِ این مرحله با استفاده از روغن نارگیل یا روغن حیوانی کف پا را ماساژ دهید. در طی چند هفته پوست شما نرم خواهد شد.

خواص شیر برای مو

آب دوغ (باترمیلک) که از شیر گرفته می شود، قادر به تامین تمام مواد معدنی و مغذی برای رشد مو است. بدین صورت که بعد از شستن کامل مو، باید آن را به موهای خود بکشید و بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه آنها را با آب گرم بشویید.

عوارض مصرف شیر برای پوست

نوشیدن شیر در مقادیر زیاد منجر به جوش زدن پوست می شود، چنین نتیجه ای در مورد استفاده موضعی اش گزارش نشده است. در حالت کلی می توان گفت افرادی که دچار آکنه پوستی و جوش هستند، بهتر است از مشتقات شیر مانند دوغ و ماست استفاده کنند نه از شیر یا شیر پرچرب. از دیگر عوارض استفاده از شیر روی پوست این است که شاید پوست های حساس نتوانند شیر را تحمل کنند زیرا ph شیر کمی اسیدی است، به این خاطر بهتر است اگر پوست حساسی دارید، از شیر فقط به عنوان پاک کننده استفاده کنید.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.