اطلاعات دارویی ژل آداپالن
ژل یا پماد آداپالن برای منافذ باز پوست، جوش، آکنه و لک صورت استفاده می شود،این دارو در دسته رتینوئید ها قرار دارد و باعث کاهش تعداد و شدت جوش می شود.
ژل آداپالن یا پماد آداپالن یک داروی رتینوئید است که برای درمان موضعی جوش، لک صورت تجویز می شود و این دارو به شکل های کرم یا لوسیون نیز در داروخانه ها در دسترس است.
آداپالن باعث کاهش تورم و التهاب می شود و همچنین تاثیر مثبتی بر روی رشد سلول ها دارد و باعث بهبودی سریع جوش می شود.زمانی که از پماد آداپالن استفاده می کنید باید کمی صبور باشید زیرا شروع اثر این دارو بین 8 تا 12 هفته می باشد.
ژل آداپالن ممکن است در 2 تا 4 هفته اول باعث خشکی، خارش، سوزش خفیف یا بدتر شدن آکنه شود که اثرات معمولا با ادامه دارو کاهش پیدا می کنند.
موارد مصرف ژل آداپالن
ژل آداپالن یا دیفرین از دسته داروهای رتینوئید است و داروی درمان موضعی آکنه های همراه با جوش چرکی می باشد و باعث کاهش تعداد و شدت جوش های آکنه می شود.این دارو باعث بهبودی سریع جوش می شود. آداپالن با تاثیر بر رشد سلول ها و کاهش تورم و التهاب کار می کند.
آداپالن ترکیب شبه رتینوئیدی بوده و مدولاتور تمایز سلولی و فرایند های التهابی است. شروع اثر آداپالن 8 تا 12 هفته می باشد و نمیه عمر حذف ژل آداپالن 7 تا 51 ساعت می باشد.
قبل از مصرف ژل آداپالن
برای استفاده از ژل اداپالن می بایست برخی نکات را تجوه داشته باشید تا بتوانید بهترین نتیجه را از این دارو گرفته و خطری برای شما ایجاد نکند.
یکی از نکاتی که حتما باید بدانید این است که در زمان استفاده از این پماد می بایست قبل از استفاده پوست را به آرامی با آب و صابون تمیز کرده و کاملا خشک کنید. همچنین دستان خود را برای زدن ژل به روی پوست می بایست کاملا شسته و خشک شده باشد.
زمانی که از ژل آداپالن استفاده می کنید به دلیل حساسیت بیشتر پوست نسبت به نور خورشید از رفتن زیر آفتاب پرهیز کنید و روزانه از کرم ضد افتاب نیز استفاده کنید. اگر باعث آفتاب سوختگی یا تاول پوستی شدید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.
ژل آداپالن ممکن است با محصولات حاوی گوگرد و اسید سالیسیلیک تداخل داشته باشد و قبل از تجویز با پزشک خود درباره محصولات مصرفی خود مشورت کنید.
نحوه مصرف ژل آداپالن
- ژل آداپالن یک بار در روز در زمان خواب استفاده کنید.
- از مصرف این دارو در چشم یا لب خودداری کنید و مواظب باشید این دارو در ناحیه لب داخلی یا داخل بینی و دهان نرود.
- اگر این دارو به چشم شما وارد شد با مقادیر زیادی آب شستشو دهید. در صورت بروز تحریک در چشم با پزشک خود تماس بگیرید.
- آداپالن را بر روی برش یا خراش یا مناطق آفتاب زده یا برای پوست مبتلا به اگزما استفاده نکنید
- در طی چند هفته اول استفاده از آداپالن ممکن است آکنه شما بدتر به نظر برسد، زیرا این دارو روی جوش هایی که در داخل پوست ایجاد میشوند جواب میدهد.نتیجه این دارو ممکن است 8 تا 12 هفته طول بکشد.
- سعی کنید به طور مرتب از این دارو استفاده کنید تا نتیجه بهتری داشته باشد.
- پوست شما سریع بهبود نمیابد و خطر ابتلا به عوارض مانند قرمزی ، لایه برداری یا درد افزایش می یابد.
عوارض جانبی ژل آداپالن
احساس گرما یا لکه بینی ممکن است درست بعد از استفاده از دارو ایجاد شود.قرمزی پوست ، خشکی، خارش، پوسته پوسته شدن، سوزش خفیف یا بدتر شدن آکنه ممکن است در طی 2 - 4 هفته اول استفاده از دارو ایجاد شود. این اثرات معمولا با دامه استفاده کاهش یابد.اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد سریعا با پزشک تماس بگیرید.
در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما جدی فورا با پزشک بگویید: پوست بسیار قرمز ، تحریک پوست ، احساس سوزش شدید ، قرمزی چشم ، تورم پلک ، تغییر رنگ پوست
در صورت مشاهده واکنش های آلرژیک سریعا با پزشک معالج خود تماس بگیرید:
- بثورات پوستی
- خارش
- تورم زبان، گلو
- سرگیجه شدید
تداخلات دارویی ژل آداپالن
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جدی را افزایش دهد.برخی از داروها ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند.
- اسیدهای آلفا هیدروکسی
- محصولات حاوی اسید گلیکولیک
- محلول های مو
- محصولات حاوی الکل ، اهک ، منتول
- صابون ها و مواد آرایشی یا موادی که خاصیت خشک کنندگی قوی دارند.
- استفاده از بنزوئیل پراکسید یا آنتی بیوتیک موضعی با آداپلن در همان ناحیه از پوست در همان زمان توصیه نمی شود.
- محصولات مو بر
- مولتی ویتامین ها
- داروهای حاوی اسید سالیسیلیک، ریسورسینول و سولفور
- مینرال ها حاوی آهن، فولات و ویتامین های A ،B ،E ،K
مصرف ژل آداپالن در دوران بارداری
ژل آداپالن از طریق پوست جذب می شود و ممکن است به نوزاد آسیب برساند و اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید نباید از این داور استفاده کنید.
مصرف ژل آداپالن در شیردهی
مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل میشود یا خیر ، قبل از شیردهی حتما با پزشک خود مشورت کنید.