آرتروز گردن چیست و چگونه تشخیص داده می شود
آرتروز گردن از شایع ترین بیماری های مفصلی می باشد و علائم شایع آن درد در گردن است که با استراحت آرام می شود و درمان آن می تواند دارویی یا ورزش باشد.
آرتروز گردن یکی از شایعترین بیماری های مفصلی که در افراد بالای 40 سال اتفاق می افتد که البته در افراد بالای 50 سال شایع تر می باشد.
آرتروز یک بیماری پیچیده ای است که علت شایع آن می تواند ضربه های مکرر و یا ضربه منفرد به مفصل، عوامل التهابی، سن بالا، وزن و عوامل ژنتیکی باشد.
درد در نواحی گردن یکی از علائم آرتروز گردن می باشد که به صورت عمقی احساس می شود و این درد به مرور زیاد می شود و با استراحت بهبود می یابد.
اگر این بیماری درمان و مراقبت نشود می تواند پیشرفت کند و باعث از بین رفتن کامل غضروف مفصلی شود و باعث می شود حتی در زمان استراحت نیز درد داشته باشد.یکی از شایعترین عوارض پیشرفت آرتروز گردن در زمان بی حرکتی خشکی مفصل می باشد و با تغییرات آب هوا درد بیشتر خواهد شد.
آرتروز گردن عارضه ای پیشرفته است که مهره ها، صفحه بین مهره ای ، رباط ها و مفاصل بین مهره ای را مبتلا می کند.درد آرتروز گردن بیشتر بعد از مدتی بی حرکتی به وجود می آید.درد معمولا از پشت گردن شروع می شود و به فاصله دو شانه و گاه شانه ها انتشار می یابد.
علائم آرتروز گردن
علائم آرتروز گردن در هر فردی متفاوت می باشد و حتی در برخی از افراد هیچ علامتی ندارد. زمانی که علائم آرتریت گردن رخ می دهد، معمولا درد ، سفتی در گردن ایجاد می شود که ممکن است خفیف یا شدید باشد.
ممکن است علائم با نگاه کردن به بالا یا پایین به مدت طولانی یا فعالیت هایی که گردن برای مدت طولانی مانند رانندگی یا خواندن کتاب در همان حالت قرار بگیرد بدتر شود. درد گردن معمولا با استراحت یا دراز کشیدن فروکش می کند. علائم دیگر آرتروز گردن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سردرد
- سر و صدا هنگام چرخیدن
- اسپاسم عضلات در گردن و شانه
- مشکل در هنگام راه رفتن
- ضعف در دست و پا
- از دست دادن تعادل
دو نوع دیگر از علائم که در افراد مبتلا به آرتروز در گردن شایع است رادیکولوپاتی و میلوپاتی است.رادیکولوپاتی روی ریشه عصب نخایی تاثیر می گذارد، بخشی از عصبی که از نخاع اصلی می باشد و معمولا نوعی فشار روی ریشه عصب نخایی باعث ایجاد علائم می شود. این علائم شامل درد، ضعف، بی حسی یا احساس برق در قسمت انتهایی می شود.
درمان آرتروز گردن
درمان آرتروز گردن به روش های دارو درمانی ، درمان های غیر دارویی ، فیزیوتراپی و ورزش می باشد که بر اساس شدت بیماری توسط پزشک یکی از روش ها انتخاب می شود.
درمان آرتروز گردن شامل موارد زیر است:
- گرم نگه داشتن محل درد
- گردنبند طبی
- ماساژ عضلات جنب مهره ای
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ناپروکسن، دیکلوفناک
ورزش آرتروز گردن
در درمان آرتروز گردن باید نکاتی را رعایت کرد و آن هم اگر تمرین ها باعث تشدید در شما شود از انجام زیاده از حد آن خودداری کنید. تمام این ورزش ها را در حالت نشسته یا ایستاده انجام دهید و از چرخاندن دورانی گردن دوری کنید.
- برای درمان آرتروز گردن چانه خود را چین دهید تا غبغب ایجاد شود و احساس کشیدگی در پشت گردن ایجاد شود.سپس سر خود را به سمت راست و چپ بچرخانید. البته این ورزش مناسب افرادی که آرتریت روماتوئید دارند نمی باشد.
- چانه خود را در همان وضعیت قرار دهید و سپس گوش راست خود را به شانه راست و گوش چپ را به شانه چپ نزدیک کنید.
- عضلات کتف تان شل و ریلکس کنید و سرطان را به یک طرف بچرخانید تا احساس کشش در گردن کنید و به طوری که نگاهتان به روی کتف و شانه باشد. 6 ثانه در این وضعیت بمانید و این حرکت را برای هر طرف 3 بار انجام دهید.
- سر خود را به جلو خم کرده که به طوری که چانه تان به قفسه سینه برسد. برای کشش بیشتر می توانید با کمک انگشت به آرامی از پشت سر فشار اندکی وارد کنید تا بیشتر به سمت قفسه سینه خم شود. زمانی که احساس کردید به مدت 6 ثانیه برای درمان آرتروز گردن مکث کنید و سپس به حالت اولیه برگردید. ای کار را 3 بار تکرار کنید.
- کف دست را روی پیشانی تان قرار دهید (مانند حالت قبل) اما این بار رو به جلو فشار وارد کنید و در اینجا نیز سعی کنید سر و دست حرکت نکند. 10 ثانیه مکث کنید و 3 بار تکرار کنید
- در درمان آرتروز گردن دست خود را دوباره بر کنار سرتان بگذارید، اما این بار سر خود را به سمت شانه بچرخانید، به طوری که می خواهید بالای کتف و شانه را ببینید اما حرکتی نداشته باشید. 10 ثانیه مکث کنید و برای هر طرف 3 بار تکرار کنید.
- خود را به آرامی به بغل خم کنید و با دست نیز فشار اندکی برای ایجاد کشش بهتر وارد کنید؛ 6 ثانیه مکث کنید و به حالت اولیه برگردید. این حرکت را برای هر سمت 3 بار انجام دهید
- یک دست خود را یک طرف سرتان بگذارید و سر را به سمت دست فشار دهید، اما سعی نکنید آن را فشار دهید. روی این حالت 10 ثانیه تمرکز کنید. این حرکت را برای هر طر ف 3 بار انجام دهید.
- استفاده از بالش مناسب برای درمان آرتروز گردن. در صورتی که بیش از یک بالش زیر سرتان می گذارید، از بالش های طبی استفاده کنید. بالش در صورتی که به درستی انتخاب شود، با حفظ فقرات گردنی در وضعیت صحیح از درد شما می کاهد .