عوارض مصرف بیش از حد هل
هل یک ادویه بسیار مفید است که می تواند برای بهبود و سلامت بدن بسیار مفید باشد، اما مصرف بیش از حد هل می تواند عوارض جانبی جدی را به همراه داشته باشد.
هل از جمله ادویه هایی است که می توان گفت پادشاه عطر و طعم است و در اغلب کشور ها به آن ملکه ادویه ها گویند.از این ادویه خوش طعم و شیرین در غذاها و شیرینی ها استفاده می شود. جالب است بدانید این دانه خوش طعم در هند بسیار پر مصرف است و طبق عادت مردم هند،بعد از پایان هر وعده غذایی برای بهبود در هضم غذا و بوی دهان یک دانه هل را می جوند.
هل ادویه شگفت انگیزی است و دارای مزایای زیادی برای ارتقا و بهبود سلامتی است. دانه هل دو نوع سبز و سیاه دارد و معمولا در تهیه غذاها و شیرینی جات استفاده می شود. خواص هل برای بدن مدتهاست، توسط سرخپوستان شناخته شده است. این ادویه برای بهبود هضم غذا، اشتها و درمان عفونت های شایع استفاده می شود.
دانه هل سبز و سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که برای مبارزه با رادیکال های آزاد و جلوگیری از آسیب سلولی مفید هستند. هر 100 گرم دانه هل شامل 311 کالری، 7 گرم چربی، 18 میلی گرم سدیم، 68 گرم کربوهیدرات، 28 گرم فیبر غذایی می باشد.
دانه هل دارای خواص بی نظیری برای سلامتی می باشد که شامل:
- روشن کننده صورت و لکه های صورت
- کمک به گردش خون
- بهبود سلامت پوست و مو
- کاهش افسردگی
- رفع بوی بد دهان
- کمک به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
- پیشگیری از سرطان
- کاهش فشار خون
- افزایش میل جنسی
- بهبود سلامت قلب
- درمان کننده آسم
- خواص ضد باکتریایی
- بهبود اشتها
- بهبود دستگاه گوارش
- کمک به کاهش وزن
- کنترل دیابت
دانه هل با اینکه خواص زیادی برای بدن دارد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشد. مصرف بیش از حد هل می تواند باعث اختلالات در معده، حالت تهوع و استفراغ شود، همچنین در موارد شدید نیز می تواند مشکلات کیسه صفرا را به همراه داشته باشد.
عوارض جانبی دانه هل برای ترساندن شما و یا جلوگیری از خوردن آن نیست. هدف از عنوان کردن عوارض جانبی هل این است که تعادل در مصرف آن داشته باشید. متاسفانه افراد زیادی فکر می کنند هر ادویه ای که برای سلامتی مفید است می توانند به مقدار زیاد آن را مصرف کنند. متاسفانه این اشتباه است، زیرا مصرف هر ادویه ای در مقادیر زیاد می توان اثرات معکوسی داشته باشد.
البته افراد زیادی هستند که ممکن است به هر آنزیم موجود در ادویه حساسیت داشته باشند. آلرژی های پوستی یکی از رایج ترین مواردی است که در ادویه هل دیده می شود. درماتیت و کهیر از جمله بیماری های شایع پوستی می باشد که ممکن است در زمان مصرف دانه هل ایجاد شود.درد و گرفتگی قفسه سینه، آلرژی تنفسی، احساس ناراحتی و تنگی نفس در بسیاری از افراد به عنوان یک عارضه جانبی دیده می شود.
عوارض جانبی مصرف بیش از حد هل
هل خواص زیادی دارد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد که این عوارض گاهی اوقات می تواند بسیار جدی باشد. در ادامه نگاهی به برخی از عوارض جانبی جدی مصرف هل می اندازیم.
درد کیسه صفرا
در زمان مصرف هل، ممکن است در برخی افراد درد شکمی ایجاد شود و این معمولا برای کسانی که سنگ یا مشکل کیسه صفرا دارند ایجاد می شود. این یکی از عوارض جانبی جدی است که بسیاری از متخصصان آن را ثابت کرده اند که باید از آن اگاهی داشته باشید.
مشکلات جنسی
طبق بسیاری از مطالعات انجام شده، مصرف بیش از حد هل مشکلات زیادی را در زمینه باروری مردان ایجاد می کند. بسیاری از مردم به دلیل مصرف بیش از حد هل از مشکلات جنسی شکایت کرده اند. شاید به طور کامل اثبات نشده باشد، اما قطعا یکی از عوارض جانبی است که بسیاری از مردان از آن شکایت می کنند. باید بدانید که مصرف ادویه از جمله هل محدودیت دارد و اگر بیش از حد مصرف شود باعث ایجاد اثرات معکوس می شوند.
تداخل دارویی
عوارض جانبی هل بسیار زیاد است و می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد. اگر از داروهای خاصی استفاده می کنید و می خواهید با خیال آسوده از ادویه ها استفاده کنید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. هل از جمله ادویه هایی است که با برخی داروها تداخل دارند و می تواند منجر به عواقب جدی برای سلامتی شود. بیشتر مردم از تداخل دارویی هل آگاهی ندارند و به طور مداوم آن را مصرف می کنند.داروهای که معمولا با هل تداخل دارند شامل:
- داروهای سندرم روده تحریک پذیر
- داروهای ضد انعقاد خون
- داروهای HIV
- داروهای کبدی
- اسپرین
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای سنگ صفرا
- داروهای ضد پلاکت
- خطر خونریزی را افزایش می دهد
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف مقدار زیادی هل می تواند باعث خطر خونریزی را افزایش یابد. این یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف بیش از حد ادویه ها می باشد. این یکی دیگر از عوارض جانبی مرتبط با این ادویه است. اگر مشکل بیماری خاصی دارید و یا داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنید برای مصرف هل بهتر است با پزشک یا متخصص خود مشورت کنید.