شفا مگ

چگونه لکه های قهوه ای صورت را از بین ببریم

لکه های قهوه ای صورت می تواند علت های مختلفی مانند جای جوش، آفتاب سوختگی ، بارداری داشته باشد، اما می توان با درمان خانگی یا پزشکی آن را از بین ببریم.

چگونه لکه های قهوه ای صورت را از بین ببریم

آیا روی صورت خود لکه های قهوه ای یا علائم رنگدانه ای دارید که فکر می کنید از بین نمی رود؟ آیا شما دائما نگران این لکه های تیره هستید و احساس می کنید که روی زیبایی شما تاثیر گذاشته است؟ اما این را بدانید که هر مشکلی ریشه ای دارد و قابل درمان است.برای از بین بردن لکه های قهوه ای صورت می توان با توجه به علت آن از روش های طبیعی و پزشکی کمک گرفت.برخی از این روش ها برای از بین بردن سریع لکه های قهوه ای استفاده می شود و برخی دیگر ممکن است چند مدت طول بکشد.
لکه های تیره روی پوست صورت به طور کلی نگران کننده نیستند و نیازی به درمان ندارند، اما برخی افراد به دلیل زیبایی به دنبال راهی برای حذف آنها دارند. این لکه ها می تواند از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره باشد و این می تواند به رنگ پوست فرد بستگی داشته باشد.اندازه لکه های تیره روی صورت متفاوت است و معمولا در افرادی که پوست تیره تری دارند طی 6 تا 12 ماه محو می شوند. اما لکه های تیره عمیق تر ممکن است سالها طول بکشد تا از بین بروند.
چگونه می توان لکه های قهوه ای صورت را یک شبه از بین برد؟در حالی که همه افراد خواهان یک راه حل سریع برای رفع مشکلات پوستی هستید، اما حذف کامل لکه های قهوه ای روی صورت یک شبه امکان پذیر نیست. با این وجود برخی روش ها وجود دارد که می توانید برای خلاص شدن سریع از آنها انجام دهید.

درمان خانگی از بین بردن لک قهوه ای روی صورت شامل استفاده از برخی مواد طبیعی مانند زعفران، ژل آلوئه ورا، لیمو، چوب صندل، زعفران، عصاره چای سبز و گوجه فرنگی می باشد. علاوه بر این برخی درمان های دیگری از جمله لیزر، میکرودرم ابریژن و لایه برداری شیمیایی می توانند لکه های قهوه ای صورت را سریع تر از درمان های دیگر از بین ببرند.در ادامه بیشتر درباره از بین بردن لک قهوه ای توضیح خواهیم داد.

چرا لکه های قهوه ای روی صورت ایجاد می شوند؟

اغلب ما می شنویم که افرادی از اصطلاحاتی مانند رنگدانه سازی پوست یا هایپرپیگمنتیشن استفاده می کنند. این اصطلاحات معمولا به جای یکدیگر برای لکه های تیره استفاده می شوند. اما آیا آنها تفاوتی با هم دارند؟
رنگدانه سازی پوست یا هایپرپیگمانتاسیون اصطلاح گسترده تری است که برای توصیف لکه های قهوه ای روی پوست می باشد. رنگدانه ملانین مسئول ایجاد رنگ پوست ما ، معمولا به طور مساوی در پوست پخش می شود.لکه های قهوه ای تیره به دلایل مختلفی روی پوست ایجاد می شوند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید که به آن لکه های کبدی نیز گفته می شود یکی از علت های آن می باشد. همچنین ملاسما نوعی بیماری پوستی است که باعث ایجاد لکه های کوچکی در صورت می شود، این بیماری به ویژه در دوران بارداری بیشتر در خانم ها دیده می شود.
برخی داروها می توانند رنگدانه های پوستی را افزایش دهند و باعث ایجاد لکه های قهوه ای شوند. متداول ترین داروهایی که این مشکل را بوجود می آورند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، داروهای روانگردان و تتراسایکلین ها می باشند.همچنین محصولات آرایشی یکی دیگر از دلایل ایجاد لکه های قهوه ای روی پوست می شوند.در برخی موارد لکه های قهوه ای ممکن است پس از یک دوره التهاب روی صورت ایجاد شوند، التهاب ممکن است به دلایلی مانند آسیب به پوست، اگزما و ... باشد.

نحوه از بین بردن لکه های قهوه ای صورت

به طور کلی لکه های تیره روی پوست نیازی به درمان ندارند، اما برخی از افراد به دلایل زیبایی می خواهند این لکه ها را از بین ببرند. برای این منظور بهتر است به یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید. متخصصان پوستی می توانند کرم ها و یا روش هایی برای روشن شدن لکه های تیره و یا از بین برده آنها به شما مشاوره دهند. برخی روش های درمانی ممکن است گرانتر از کرم ها باشند و در برخی موارد عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشند.

لیزر درمانی

یکی از روش های درمان لک های قهوه ای لیزر درمانی است که به عنوان رایج ترین درمان لکه های تیره پوست بشمار می رود. لیزر ملانین را هدف قرار می دهد و لکه های قهوه ای را از بین می برد.

میکرودرم ابریژن روشی غیر تهاجمی

در روش میکرودر ابریژن از دستگاه خاصی استفاده می شود که درای یک سطح ساینده است تا لایه خارجی پوست را از بین ببرد. این روش درمانی باعث رشد کلاژن جدید می شود که ممکن است به کاهش لکه های صورت کمک کند.

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی شامل استفاده از محلول روی پوست است که باعث لایه برداری از سطح پوست می شود و منجر به رشد پوست جدید می شود و ممکن است به تدریج لکه های تیره پوست را محو کند.

کرم های روشن کننده

کرم های روشن کننده، با سفید کردن ناحیه پوست کار می کند که به طور تدریجی باعث محو کردن لکه های قهوی می شود و ممکن است چندین ماه طول بکشد تا ظاهر لکه ها از بین برود. هیدروکینون که ماده موثر در این کرم ها است از تولید ملانین در پوست جلوگیری می کند.


مطالب مرتبط: درمان خانگی لکه های قهوه ای روی گردن


درمان خانگی لکه های قهوه ای روی صورت

درمان های خانگی می توانند به شما در کاهش و از بین بردن لکه های قهوه ای صورت کمک کند.برخی مواد طبیعی با کاهش رنگدانه های پوستی به از بین بردن لک های قهوه ای کمک می کنند.

توجه داشته باشید قبل از استفاده از روش های طبیعی و خانگی حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید تا مطمئن شوید استفاده از این روش ها برایتان بی خطر و مطمئن می باشد. همچنین قبل از استفاده از هر یک از این روش ها تست پچ انجام دهید تا مطمئن شوید که پوست شما با این روش ها حساسیت نداشته باشد.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است که از پوست در برابر آفتاب محافظت می کند. آب گوجه فرنگی را به مدت 20 دقیقه روی پوست قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید تا باعث روشن شدن لکه های قهوه ای روی پوست شود. البته توجه داشته باشید برخی پوست ها ممکن است به گوجه فرنگی واکنش نشان دهد، به همین خاطر ابتدا آزمایش پچ انجام دهید تا مطمئن شوید به آن حساسیت نداشته باشید.

عصاره چای سبز

مطالعات نشان می دهد که چای سبز هنگامی که روی پوست قرار گیرد، ممکن است به کاهش لک های قهوه ای کمک کند. یک کیسه چای سبز را برای چند دقیقه در آب جوشانده قرار دهید. سپس کیسه را برداشته و روی لکه های قهوه ای را بمالید. قرار دادن کیسه چای سبز زیر چشمان می تواند سیاهی زیر چشم را نیز از بین ببرد.

چوب صندل

1 قاشق چایخوری پودر چوب صندل را با یک قاشق چایخوری آب پرتقال مخلوط کنید تا خمیر غلیظی ایجاد شود. سپس آن را به عنوان ماسک صورت استفاده کنید. این ماسک را بر روی مناطق دارای لکه های قهوه ای استفاده کنید. این ماسک را به مدت 20 دقیقه روی صورت بمالید و سپس با آب ولرم آن را بشویید. این کار را دو یا سه بار در هفته تکرار کنید.

زعفران

زعفران یک ماده طبیعی عالی برای کاهش رنگدانه ها و لکه های قهوه ای است. چند رشته زعفران را در مقدار کمی آب خیس کنید و دو قاشق چای خوری پودر زردچوبه به آن اضافه کنید تا خمیر درست شود. این خمیر را روی لکه های قهوه ای صورت بمالید.

ژل آلوئه ورا

آلوئه ورا یک ماده معجزه آسا برای تمام مشکلات پوستی است. برای روشن شدن لکه های قهوه ای صورت تنها کاری که باید انجام دهید این است که آب آلوئه ورا را مستقیما روی لکه هیا تیره بمالید و قبل از شستن آن را به مدت 15 دقیقه بگذارید. سپس آن را با آب ولرم بشویید و بعد از آن یک تونر یا مرطوب کننده روی صورت بمالید. توجه داشته باشید که قبل از استفاده از ژل آلوئه ورا حتما آزمایش پچ انجام دهید تا مطمئن شوید به آن حساسیت نداشته باشید. آلوئه ورا ممکن است برخی افراد به آن حساسیت داشته باشند و باعث عوارض جانبی شوند.

لیمو

لیمو یکی از متداول ترین ماده طبیعی است که برای درمان لکه های قهوه ای استفاده می شود، زیرا سرشار از ویتامین ث است. استفاده از لیمو روی صورت برای لکه های تیره آسان است و فقط کافی است یک لیمو را در یک ظرف بفشارید و به مقدار مساوی آب به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که حتما آبلیمو را رقیق کنید، زیرا می تواند باعث تحریک کردن پوست شود. با استفاده از یک پنبه مخلوط را مستقیما روی نواحی دارای لکه های قهوه ای روی صورت بمالید. اگر صورت شما کبودی، بریدگی پوستی دارد، اطمینان حاصل کنید که هنگام استفاده از لیمو روی این نواحی مالیده نشود.

مطلب مرتبط: ماسک لیمو برای درمان لک های پوستی

آب سیب زمینی

این درمان طبیعی می تواند باعث کاهش لکه های قهوه ای شود. ابتدا آب سیب زمینی را بگیرید و هر روز آن را روی قسمت هایی از صورت که لکه های قهوه ای دارند بمالید. اجازه دهید تا چند ساعت روی صورت شما بماند تا بهترین نتیجه را بگیرید. بهتر است قبل از استفاده از روش های طبیعی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

روغن گل سرخ

روغن گل سرخ یا گل محمدی توانایی خاصی در افزایش سلامت و تقویت پوست دارد و می تواند به راحتی لک های صورت را برطرف کند و همچنین به کاهش اکنه کمک زیادی کند.روغن گل سرخ می تواند با مقادیر زیادی از ویتامین E و ویتامین C که دارد مانع از ایجاد لک صورت شود و یا افرادی که دچار لک شده اند را درمان کند.شما می توانید روغن را با استفاده از حرکات ملایم و ماساژ دهنده به صورت مستقیم به صورت بمالید.
قبل از استفاده از روغن گل سرخ حتما ازمایش پچ انجام دهید تا مطمن شوید که به این روغن حساسیت ندارید و سپس بر روی منطق همورد نظر خود استفاده کنید.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.